Tõnis Arnover • 19. detsember 2000 kell 10:34

Ericsson on juhtiv 3G võrkude tarnija

Investeerimispanga Merrill Lynch äsja valminud uuringu põhjal on Rootsi Ericsson juhtiv kolmanda põlve mobiiltelefonivõrkude (3G) tarnija, kirjutab Helsingin Sanomat.

Merrill Lynchi andmeil on viimase pooleteise aasta jooksul sõlmitud vastavatest lepingutest saanud 20% Ericsson, teisel kohal on Nokia (19%) ja kolmandal Kanada firma Nortel Networks (17%). Kui võrrelda aga lepingute rahalist väärtust, siis on Ericssoni edumaa konkurentide ees veel suurem. Ericsson juhib 29 protsendiga, järgnevad Nortel (20%) ja Nokia (15%).

Asjatundjatele üllatav on Euroopas suhteliselt tundmatu Norteli edu. Tänavu on tal õnnestunud Euroopas sõlmida juba kaks suurt lepingut: Briti BT Cellnetiga 13,3 miljardi krooni väärtuses ja Hispaania Xferaga 15,9 miljardi krooni väärtuses.

Hetkel kuum