• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamatupidamine internetis sobib eelkõige väikefirmadele

  Selline online-raamatupidamine vabastab väikefirma raamatupidamisprogrammi soetamis- ja hooldamiskuludest.
  ?Kindlasti on selline lahendus võit kliendile, sest kui ta rendib meilt raamatupidamistarkvara, ei pea ta enam mõtlema, mis saab siis, kui programm kokku jookseb või mingid muud probleemid tekivad,? rääkis Eesti Telefoni IP teenuste ärijuht Margus Kaur. ?Kindlasti tuleb programmi rentimine ka odavam kui ?patsiga poisi? tööl pidamine.?
  Eesti Telefon käivitab raamatupidamisprogrammi testversiooni veebruaris ning järgmise aasta teisel poolaastal loodab raamatupidamisprogrammi käivitada täielikult, st firmad saavad selle kaudu pidada laoarvestust, arvestust palkade ja personali üle.
  ?Raamatupidaja peab kliendil endal tööl olema, kuid meie anname raamatupidajale töövahendi tarkvara näol,? ütles Kaur.
  Raamatupidamistarkvara renditasu sõltub kliendi suurusest. ?Hind pole praegu paigas, kuid see hakkab sõltuma töödeldava info hulgast,? ütles Kaur. ?Samas oleme veendunud, et sellist lahendust kasutades võib väikefirma kokku hoida 20?40 protsenti ärikuludest.?
  Audiitorbüroo E-Audit juhataja Erik Tohvri ütles, et tema firma osaleb Eesti Telefoni testis katsetamaks uut raamatupidamisprogrammi. ?Ilmselt ei too sellise variandi kasutamine meile kohe kulude kokkuhoidu, kuid pikemas perspektiivis oleme huvitatud oma praeguse raamatupidamisprogrammi väljavahetamisest,? rääkis Tohvri.
  Tohvri sõnul on uus teenus ilmselt kõige kasulikum ettevõtetele, kes alles alustavad tegevust ja ei pea nii kohe ostma raamatupidamistarkvara, ning ka ettevõtetele, mille kontorid asuvad laiali.
  Esimese firmana pakub septembrist online-raamatupidamist OÜ Vallaste ja Partnerid. Ettevõtte juhatuse liige Allan Vähejaus ütles, et online-raamatupidamist kasutavad enamikus just väiksemad firmad, kes ei soovi ise raamatupidamisega tegeleda, vaid ainult jälgivad võrgu vahendusel oma andmeid.
  ?Plussiks on muidugi see, et firma ei pea ise tegelema programmi haldamisega,? ütles Vähejaus. ?Samas on tunda, et firmad nagu kardaksid sellisel teel raamatupidamist korraldada ? kes kasutavad sissehelistamisteenust, kardavad, et ei saa oma andmeid alati vaadata, ning võimalik, et kardetakse ka andmete turvalisuse pärast.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Tallinna börs keeras eilse tõusu languseks
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.