• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tagasihoidlikkus pole voorus

  Päevakäive jäi eilsel kauplemispäeval taas tagasihoidlikuks ? 15,2 mln krooni, tehinguid tehti 94. Äripäeva indeks kõikus päeva siseselt tänu Pro Kapitali hinnaliikumistele pea 10punktises vahemikus, sulgudes 443,34 punktil ehk 0,34 protsendiga plussis.
  Vaatamata päeva alguspoole kergelt negatiivsetele arengutele sulgusid kõigi põhinimekirja aktsiate hinnad muutumatult esmaspäevastel tasemetel, välja arvatud Pro Kapitali aktsia.
  Pro Kapitali aktsia paistis vaatamata väga väiksele käibele (76 630 krooni) silma tänu laiale spreadile suure päevasisese kõikumise poolest. Aktsiaga sooritati 3 tehingut 43 ja 46 krooni vahemikus, aktsia sulgus päeva kõrgeimal tasemel 2,22 protsendiga plussis.
  Enimkaubeldud aktsiaks oli teisipäevasel päeval 8,85 mln krooniga juba traditsiooniliselt Hansapanga aktsia. Telekomi aktsia käibeks tuli 2,28 mln krooni.
  Erastamisväärtpaberi kurss tõusis 0,31 protsenti 0,6420 kroonile 1,8 mln kroonise käibe juures.
  Lisanimekirjas leidus tõeliselt suure hüppe tegijaid, mis tekkisid tänu laiale spreadile. XXL.EE aktsia tõusis 20,48 protsenti nominaalile ehk 10 kroonile 43 500kroonise käibe juures. Tartu börsifirma Estiko aktsia tõusis 11,48 protsenti 6,80 kroonile 1360kroonisel käibel.
  Harju Elekter sulgus muutumatuna 42,50 kroonil 0,4 mln kroonise käibe juures. Baltika aktsia sulgus 30 kroonil 0,4 mln kroonisel käibel.
  Välisaktsiaturud paistavad Tallinna börsi madala atraktiivsuse taustal oluliselt huvitavamad. Põhiaktsiate hinnad ei liigu isegi madalate käivete juures. Maaklerfirmade hinnasihid on jäänud kättesaamatuteks, seda vaatamata ettevõtete headele majandustulemustele. See aasta on hea olnud vaid strateegilistele investoritele, kes on omandanud börsiettevõtteid ning plaanivad neid majandada börsiväliselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.