20. detsember 2000 kell 8:27

Börs alandab teenustasusid alates uuest aastast

Tallinna börs alandab uuest aastast oluliselt teenustasusid, luues eeldused väikeinvestorite turul tegutsemise kulude vähendamiseks.

Samuti kinnitas börsi nõukogu aktsiaseltside depositooriumis registreerimise kulude olulise vähendamise, et luua soodsamad tingimused ettevõtetele, mis seoses Eesti väärtpaberite keskregistri seaduse jõustumisega registreeritakse Eesti Väärtpaberite Keskdepositooriumis (EVK).

Muudatused TVB hinnakirjas (1. jaanuarist):

TVB tehingutasu börsi liikmetele alaneb seniselt fikseeritud 35 kroonilt proportsionaalseks, 0,025% tehingu mahust. Minimaalne tasu on 1 kroon ning maksimaalne 500 krooni. Keskmise tehingu (2000. aasta andmete põhjal 48 500 krooni) hind oleks seega ligikaudu 12 krooni. Tänase hinnakirjaga võrreldes oleksid seega odavamad kõik alla 140 000 kroonised tehingud, mis 2000. aastal moodustavad 80% kõikidest tehingutest.

Uues tehingutasus sisaldub ka EVK registrikannete eest makstav tasu ning arveldustasu.

Muudatused EVK hinnakirjas kinnitab lõplikult rahandusminister.

Hetkel kuum