• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välismaine aastalõpuarvuti odavnes rohkem

  Äripäeva detsembri arvutihinnaindeksi järgi odavnes sel kuul pisut rohkem välismaine arvuti, jäädes kodumaisest siiski ligi 3600 krooni kallimaks. Endiselt müüakse pühade eel ka üsna vananenud konfiguratsiooniga arvuteid, näiteks alla 500 MHz Celeron protsessoritega. nende hind on küll pisut odavam kiirematest Celeronidest, kuid vahe näiteks Pentium IIIga on juba üsna väike. Pentium III on tõenäoliselt järgmise aasta algusest üldlevinud standard, Celeronid on juba paljude tootjate pakutava nimekirjast kadunud ja on tegelikult ka hetkel üleelmise põlvkonna tehnoloogia, sest müügile on jõudnud Pentium IV, mille hind jääb siiski veel tavaarvutitest tunduvalt kõrgemale.
  Eesti suurematest arvutitootjatest on hindu lähendanud Microlink ja Ordi. Ka odavate arvutite tootja K Arvutisalong pole enam hinna poolest oma arvutitega kodumaistest juhtivatest kaubamärkidest palju tagapool. Üks odavaimatest on Lääne-Virumaa arvutitootja PT Mikro, kes teist aastat tuleb välja jõuluarvutiga Kristi just hinnatundlikule kliendile.
  Välismaistest arvutitest kuuluvad odavamate hulka omapärase välimusega Fujitsu-Siemens Celvin ja Compaq. Mõlemad on teinud ka jõulude puhul aastalõpu hinnasoodustusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.