• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haldusreform jääb toppama siseministeeriumisse

  Pärnu maavanem Toomas Kivimägi hoidis tänaseni alles ministrile lubatud liitrist Hennessy konjakipudelit, kuid ei uskunud enam eile päeval, et minister on kava tõepoolest valmis saanud. Maavanemad esitasid omapoolsed ettepanekud ministrile detsembri alguses, kohalikud omavalitsused on oma seisukohad paberile pannud juba oktoobrikuus.
  ?Minu lubadus, et siseminister saab kalli pudeli konjakit, algas peale Looduse lubadusest. Ta on maavanemate ees esinedes korduvalt öelnud, et jõuludeks esitab ta uue haldusreformi kava koos kaardiga valitsusele. Eeldan seda, et siseminister esitab ühe konkreetse variandi ja mitte ainult kaardi, vaid kava koos põhjendustega. Ma ei kahtle ministris ega tema meeskonnas, aga arvan ka praegu, et see on ülimalt optimistlik lubadus, eriti arvestades seda, kui keerulise probleemiga on tegemist,? ütles Kivimägi.
  Jõuludeks sai siseministeerium valmis kokkuvõte maavanemate poolt esitatud ettepanekutest, nende järgi võiks Eestis omavalitsuste arv jääda 72 ja 131 vahele. Ligi viiendik praegustest omavalitsustest on igasuguste muutuste vastu, valmisolek reformiks on piirkonniti väga erinev.
  Siseministeeriumi kokkuvõtte järgi on neli tegevusvarianti, millega edasi tegeletakse. Osa valdu on liitumisega nõus, paljudes valdades tehakse põhjalikum ekspertiis, kellega ja kuidas peaks ühinema. Kolmanda grupi kohta ütles siseministeeriumi asekantsler Deiw Rahumägi, et uue aasta jooksul tuleb seal rahvaküsitlus.
  ?Me ei saa midagi enne otsustada, kui meil on vastu võetud haldusterritoriaalse reformi seadus,? ütles Rahumägi. ?Avalik haldus ei ole kiire kala, kes pöörab üht külge ja teist külge.?
  Töörühm, kes peab seaduse eelnõu välja töötama, kogunes ministeeriumis esimest korda alles üleeile. Siseministri laual peab haldusterritoriaalse reformi läbiviimise seaduse eelnõu olema hiljemalt 2. mail 2001.
  Valitsus arutab haldusterritoriaalse reformi läbiviimist oma jaanuarikuu kabinetiistungil. Siseminister Tarmo Loodus jõuab oma lõplike ettepanekutega valitsuse ette järgmise aasta aprillis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.