• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nasdaq jätkas langusseeriat

  USA. Tehnoloogiakeskne Nasdaq üritas eilse kauplemispäeva alguses võtta puhkust seitse päeva kestnud langusseeriast ning liikuda plusspoolele, kuid üha jätkuvad kasumihoiatused tuletasid turule meelde, et viimasel ajal turgu langetanud probleemid ei ole kuhugi kadunud.
  Eile tulid kasumihoiatustega välja Lucent Technologies ja AT&T, milledest esimene teatas oodatust suuremast esimese majanduskvartali kahjumist. Telekommunikatsioonigigant AT&T seevastu andis lisaks neljanda kvartali kasumihoiatusele teada ka sellest, et kavatseb kärpida selle aasta dividende rohkem kui esialgselt planeeritud 83 protsenti. AT&T jaoks on see esimene kord ettevõtte 125aastase ajaloo juures dividende kärpida. AT&T langus tõmbas endaga kaasa ka teised tele-kommunikatsiooniettevõtted, näiteks WorldCom.
  Stockholmi börs alustas üleeilsest Nasdaqi langusest tingituna miinuses. Päeva kestel üritasid spekulandid küll turgu veidi kergitada, kuid telekommunikatsioonisektor hoidis turgu Lucenti kasumihoiatuse abiga siiski miinuses. Ericssoni aktsia käis ära isegi aasta madalaimal 103 Rootsi krooni tasemel, kuid suutis päeva lõpuks siiski veidi toibuda.
  Helsingi börs alustas eilset kauplemispäeva Nasdaqi üleeilse järsu languse tõttu samuti järsu kukkumisega ning languse eesotsas oli USAs üleeile järsu languse läbi teinud Nokia. Päeva kestel asus turg siiski kosuma, kuid Ühendriikidest pärit uudised Lucent Technologiesi tõenäoliselt oodatust suuremaks kujunevast järgneva aasta esimese kvartali kahjumist tegid päevasisele hinnarallile kiire lõpu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.