• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik investeerib ITsse 260 mln

  Rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik ütles, et riigi suurimad infotehnoloogiaprojektid puudutavad dokumendihaldust, digitaalallkirja, rahvusraamatukogude internetiseerimist ja uute arvutite ostmist.
  IBM Eesti tegevdirektor Valdo Randpere ütles, et infotehnoloogia peale ei kulutata kunagi liiga palju. ?Leian, et riik peab infotehnoloogiat prioriteediks, aga võiks kulutada veel rohkem,? sõnas Randpere. ?Sõltub, kui palju täpselt on ette nähtud uute seadmete soetamiseks,? kommenteeris Randpere investeeringu suuruse olulisust IBM Eestile. ?Riik on sektorina meile kõige suurem klient ja on seda ka teistele IT-firmadele,? tõdes ta.
  Tarkvaraarendusfirma ASi Privador juhataja Tarvi Martens ütles, et riiklikud tellimused annavad poole firma käibest. Ettevõtte tänavust käivet ei soovinud Martens avalikustada, kuid see jääb alla 10 miljoni krooni. ?Kohati tundub, et riik investeerib infotehnoloogiasse ülemäära, mõnel puhul normaalselt ja mõni kord halvasti, üldkokkuvõttes siis normaalselt,? lausus ta.
  Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke ei soovinud öelda, kui palju investeerib pank järgmisel aastal infotehnoloogiasse. ?Arvestades, et tänasel päeval on suur osa meie tegevusest infotehnoloogiline ja sellega tegeleb üle 250 inimesega, siis võib öelda, et meie investeeringud on riigi omadest suuremas suurusjärgus,? lausus Raasuke.
  Lõppeval aastal on Hansapank riist- ja tarkvarasse investeerinud 150 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,