Inge Rumessen • 21. detsember 2000 kell 7:48

Tööstustoodangu müük suureneb

Eesti tööstusettevõtted müüsid novembris 8% rohkem toodangut kui aasta tagasi.

Tänavu aasta üheteistkümne kuuga müüsid tööstusettevõtted ligi 12% rohkem toodangut kui 1999. aasta samal ajavahemikul, töötlevas tööstuses oli müük suurem 14%.

Toodangu müük suurenes novembris võrreldes eelmise aasta novembriga kõigis töötleva tööstuse harudes peale puidutöötlemise, naha- ja jalatsite, ehitusmaterjali, kontorimasinate ja arvutite, täppisinstrumentide ning muude transpordivahendite tootmise.

Töötleva tööstuse keskmisest enam suurenes toodangu müük tekstiilitööstuses, toiduainete, paberi- ja pabertoodete, kummi- ja plasttoodete, metalltoodete, masinate ja seadmete, elektrimasinate, raadio-, televisiooni- ja sideseadmete, mootorsõidukite ning mööblitootmises.

Toodangu müük hõlmab Eesti tööstusettevõtete toodangu müügi nii kodumaisele turule kui ka ekspordiks.

Hetkel kuum