Ülo Toomsalu • 21. detsember 2000 kell 6:25

Türi linnapea rikkus korruptsiooniseadust

Türi linnapea Toomas Laimets määras endale kahe linnale kuuluva ettevõtte nõukogu liikmena töötasu, millega rikkus korruptsiooniseadust, kirjutab Järva Teataja.

Türi linnavalitsus kehtestas linnale kuuluvate äriühingute nõukogude esimeeste ja liikmete tasustamise korra. Selle järgi saavad esimehed kord aastas poole asutuse juhi ja liikmed 60 protsenti nõukogu esimehe palgast. Otsuse poolt hääletas ka Laimets, kes on kahe linnale kuuluva ettevõtte nõukogus.

Laimets ütles, et on kirjutanud avalduse loobuda Türi Elamu nõukogust ning jätkab üksnes Türi Linnavara nõukogus.

Türi linnasekretär Lii Laanemets ütles eile Järva Teatajale, et linnavalitsuse otsus võib olla vastuolus korruptsiooniseadusega. 2Korruptsiooniseaduse 25. paragrahvi järgi poleks linnapea tohtinud hääletamisest osa võtta,? selgitas Laanemets.

Hetkel kuum