Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Savisaar ja Kross ajasid taskud sassi

  Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja valitsuse luurekoordinaator Eerik-Niiles Kross on mõlemad ajanud oma taskud rahva omaga segamini, kirjutab tänane Postimehe juhtkiri.

  Esimene siis, kui ta riigikogu kibedal tööajal parlamendiliikmena luusi tegi, kaheks nädalaks sooja päikese alla sõitis ja lasi palgal pangaarvele tiksuda, ning teine siis, kui kõrge riigiametnikuna valitsuse krediitkaardiga eraoste tegi.
  Opositsioonipoliitik ja valitsusametnik on käitunud võrdselt ebaeetiliselt, veel nördimapanevam on aga see, et mehed näisid juba ette oma karistamatust nautivat.
  Kross rääkis, et kasutas valitsuse krediitkaarti isiklikeks ostudeks (rõivad, raamatud, toiduained), sest tema enda pangakaart «ei läinud läbi». Teadmine, et kaitsepolitsei ning välis-, sõjaväe- ja raadioluure tegevust koordineeriv Kross (kes sel aastal pole kordagi kõigi julgeolekuasutuste juhte kokku võtnud) on riigikantseleid kasutanud protsendivaba laenukontorina, tekitab kõhedust.
  Kui viis aastat tagasi ostis Rootsi tollane asepeaminister Mona Sahlin teenistusliku pangakaardiga sukkpüksid, shokolaadi ja mähkmed, astus ta tagasi. Samamoodi tegi Siimanni valitsuse riigisekretär Uno Veering, kui ta purjuspäi autoroolist tabati.
  Eetilist riigivalitsemist sõnades hindava valitsuse luurekoordinaator Eerik-Niiles Kross pole aga Sahlin ega Veering. Temal oli vaja peaministri abi, et mõista - tuleb võtta valge paberileht. Jääb üle loota, et valitsus ei korralda riigi mainet määrinud ametnikule pehmet maandumist kusagil diplomaatilisel tööl.
  Kummastavalt käitub Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas. Ta ei tee saladust, et teab, kus parteijuht Savisaar kaks parlamendi töönädalat ära oli, kuid riigi nime ei ütle, ja arvab, et ajakirjanikud tegelgu tähtsamate teemadega. On kahetsusväärne, kui Arjakas liigitab poliitikute või riigiametnike ebaeetilisuse ja maksumaksja rahakotil liulaskmise vähetähtsate teemade sekka.
  Postimees on arvamusel, et Savisaar peab vähemalt kahe Riigikogust puudutud puhkusenädala eest saadud parlamendipalga tagasi maksma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.