• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Savisaar ja Kross ajasid taskud sassi

  Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja valitsuse luurekoordinaator Eerik-Niiles Kross on mõlemad ajanud oma taskud rahva omaga segamini, kirjutab tänane Postimehe juhtkiri.

  Esimene siis, kui ta riigikogu kibedal tööajal parlamendiliikmena luusi tegi, kaheks nädalaks sooja päikese alla sõitis ja lasi palgal pangaarvele tiksuda, ning teine siis, kui kõrge riigiametnikuna valitsuse krediitkaardiga eraoste tegi.
  Opositsioonipoliitik ja valitsusametnik on käitunud võrdselt ebaeetiliselt, veel nördimapanevam on aga see, et mehed näisid juba ette oma karistamatust nautivat.
  Kross rääkis, et kasutas valitsuse krediitkaarti isiklikeks ostudeks (rõivad, raamatud, toiduained), sest tema enda pangakaart «ei läinud läbi». Teadmine, et kaitsepolitsei ning välis-, sõjaväe- ja raadioluure tegevust koordineeriv Kross (kes sel aastal pole kordagi kõigi julgeolekuasutuste juhte kokku võtnud) on riigikantseleid kasutanud protsendivaba laenukontorina, tekitab kõhedust.
  Kui viis aastat tagasi ostis Rootsi tollane asepeaminister Mona Sahlin teenistusliku pangakaardiga sukkpüksid, shokolaadi ja mähkmed, astus ta tagasi. Samamoodi tegi Siimanni valitsuse riigisekretär Uno Veering, kui ta purjuspäi autoroolist tabati.
  Eetilist riigivalitsemist sõnades hindava valitsuse luurekoordinaator Eerik-Niiles Kross pole aga Sahlin ega Veering. Temal oli vaja peaministri abi, et mõista - tuleb võtta valge paberileht. Jääb üle loota, et valitsus ei korralda riigi mainet määrinud ametnikule pehmet maandumist kusagil diplomaatilisel tööl.
  Kummastavalt käitub Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas. Ta ei tee saladust, et teab, kus parteijuht Savisaar kaks parlamendi töönädalat ära oli, kuid riigi nime ei ütle, ja arvab, et ajakirjanikud tegelgu tähtsamate teemadega. On kahetsusväärne, kui Arjakas liigitab poliitikute või riigiametnike ebaeetilisuse ja maksumaksja rahakotil liulaskmise vähetähtsate teemade sekka.
  Postimees on arvamusel, et Savisaar peab vähemalt kahe Riigikogust puudutud puhkusenädala eest saadud parlamendipalga tagasi maksma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.