Inno Tähismaa • 28. detsember 2000 kell 10:15

FT/PWC: General Electric on maailma parim firma

Kolmandat aastat järjest on General Electric (GE) säilitanud oma liidripositsiooni maailma edukaimate ettevõtete seas ja jääb eeldatavasti üheks kahest tippettevõttest viie aasta lõikes, selgub Financial Times?i / PricewaterhouseCoopers?i läbi viidud uurimusest.

Price`i esindaja teatel valiti kolmandat aastat järjest maailma edukaimaks ärijuhiks General Electricu juhatuse esimees Jack Welch, kes andis täiendava panuse ettevõtte edukusele.

Uuringu korraldajad jälgisid juunist septembrini rohkem kui 720 maailma tippjuhi tegevust ning neid paluti nimetada nii ettevõte, millist nad oma majandusharus maailmas kõige kõrgemalt hindavad, kui edukaim ärijuht. Esmakordselt küsiti iga-aastases ülevaates tippjuhtidelt ka seda, millised ettevõtted on nende meelest liidripositsioonidel viie aasta pärast.

Ülekaalukalt hääletasid juhid GE poolt, andes ettevõttele sama palju hääli kui järgmisele kahele ettevõttele, Microsoftile ja Sonyle kokku. Siiski ennustatakse, et aastaks 2005 on Microsoft GE asemel esimesel kohal. Microsoft?i President Bill Gates on kolmandat aastat järjest ärijuhtide seas teisel kohal, kolmandana järgneb talle IBM?i juht Lou Gerstner.

Virgin?i juht Richard Branson on Euroopa ärijuhtide liider, tõustes eelmise aasta 21. kohalt käesoleval aastal 5ndaks, kuigi Virgin ise jäi tippettevõtete pingereas kõigest 28ndaks.

Edukaim uustulnuk on Cisco Systems ja tema CEO John Chambers.

Käesoleva aasta kõige silmapaistvam majandusharu on ülevaate järgi infotehnoloogia. Esimesest 50 edukaimast ettevõttest 10 on IT ettevõtted (kaasa arvatud neli ettevõtet esikümnest).

Hetkel kuum