Inno Tähismaa • 29. detsember 2000 kell 10:28

Optiva Pank sai varahaldusfirma ainuomanikuks

Optiva Pank sai täna varahaldusfirma EFM Optiva Varahaldus ainuomanikuks, ostes siiani Austria varahaldusfirmale East Fund Management kuulunud 50 protsenti firma aktsiatest, teatas panga esindaja.

Ettevõtte uueks nimeks saab Sampo Varahaldus. 'Pääseme edaspidi ligi Sampo-Leonia investeerimisfondide haldamise kogemustele, mida Scandinavian Financial Research ja ajalehe 'Taloussanomat' korraldatud uuringute põhjal peetakse üheks paremaks,' ütles EFM Optiva Varahalduse juhataja Johann Sulling. 'Lisaks toome turule erinevaid uusi fonde,' lisas ta.

Osaluse ostmist põhjendab Optiva Panga omanik Sampo-Leonia Grupp eelkõige sooviga osaleda varahalduses kui väga perspektiivikas ja kiiresti kasvavas äris ilma teiste osapoolteta. 'Näiteks Rootsis on fondidesse investeerinud umbes kaks kolmandikku kogu elanikkonnast, Eestis on selliseid inimesi praegu kahe tuhande ringis,' selgitas Sulling.

Praegu pakub Sampo Varahaldus võimalust investeerida kahte erinevasse fondi, EFM Optiva Rahaturufondi ja EFM Optiva Kasvufondi. Järgmise aasta esimesel poolel asutatakse Sampo Pensionifond ja Sampo Võlakirjafond.

Hetkel kuum