Kalev Kallemets • 3. jaanuar 2001 kell 12:21

Fertilitas: tervishoius pole konkurentsi

Erahaigla Fertilitas tegevdirektori Meelis Roosimägi sõnul pole Eesti tervihoius mingit konkurentsi, sest seni puuduvad kriteeriumid riikiliku tervishoiutellimuse pakkujate vahel konkureerimiseks.

Ainus, mille alusel senised haigekassad lepinguid sõlmisid on Roosimägi sõnul haiglate voodikohtade arv.

Sellest aastast kehtima hakkava sotsiaalministri määrusega kehtestatakse riikliku ravikindlustuse voodikoha komplekshinnad väikehaiglatele, mis Roosimägi hinnangul sunnivad väikestel haiglatel loobuma eriravist.

Viimsi erahaigla peaarsti Aleksander Sterni sõnul pole võimalik 205 krooni eest päevas pakkuda kvaliteetset raviteenust. Sterni sõnul ei anna ka praegu riigikogus menetluses olev tervishoiu korralduse seadus kindlust, et tervishois oleks vaba konkurents. 'See asi ei sõltu ainult meie heast tööst,' kommenteeris Stern riikliku tellimusele konkureerimist.

Hetkel kuum