3 jaanuar 2001

Internetifirma: Eestis koondamislainet ei tule

Ei usu, et Eesti internetifirmades tuleb suur koondamislaine nagu on olnud USAs, ütles CV-Online juhatuse esimees Jüri Kaljundi.

Kaljundi sõnul pole Eestis internetifirmad töötajate arvuga üle pingutanud ja kui kusagilt ka kulusid kokku hoitakse, tehakse seda pigem marketingikulude arvelt kui inimeste arvu vähendades. 'Kesk- ja Ida-Euroopa firmad on üldse konservatiivsemad, me pole läinud kaasa sellise eufooriaga, mis oli USAs.'

Siiski sõnas Kaljundi, et kui praegu tahab mõni internetifirma Eestis alustada, siis on see väga raske ka hea äriidee puhul. 'Raske on saada investoreid taha. Kui veel aasta tagasi oli firmadel rõhk turu vallutamisel, siis praegu vaatavad investorid, kui palju firma ka reaalset käivet suudab teha,' rääkis Kaljundi.

Hetkel kuum