Jõulumüük jäi oodatust väiksemaks

04. jaanuar 2001, 08:07

Kaubanduskeskuste jõulumüük jäi sooja sügise ja 2000. aasta numbri eelse ostubuumi tõttu alla ootuste, kirjutab Eesti Päevaleht.

?2000. aasta ilus number õhutas rohkem ostma. Vastlõppenud aastal oli aga jõulude ja aastavahetuse mõju oluliselt väiksem kui eelmistel aastatel,? ütles Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Toomas Tamsar.

Tamsare sõnul kasvas näiteks Kadaka Selveris müük 1999. aasta detsembris paari varasema kuu keskmisega võrreldes 75 protsenti. Möödunud detsembris jäi kasv aga üksnes 60 protsendi peale, mis oli plaanitust väiksem.

?Müügitulemused olid aasta lõpus head, kuid eelmise aastaga võrreldes siiski suhteliselt samad, kui jätame arvestamata Stockmanni kahekordselt suurenenud müügipinna,? rääkis Stockmanni Kaubamaja juhataja Maisa Hakola.

Alanud aastalt ootavad kaubanduskeskused viieprotsendilist tarbimise kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing