Martens: e- valimised 2003 on reaalne

04. jaanuar 2001, 15:03

ASi Privadori tegevjuhi Tarvi Martensi sõnul maailmas läbi viidud mitmeid edukaid pilootprojekte, mis annab julgust oletada, et 2003. aastaks võib stabiilne ja turvaline tehniline lahendus valimisteks internetis valmis olla. 'Maailmas ei ole kujunenud standardlahendust elektroonilisteks valimisteks ning teemast on kujunenud rakenduskrüptograafia eriharu,' rääkis Martens.

Tema hinnangul on möödapääsmatult vajalik riiklik ID-kaart või sarnase tõestusväärtusega elektrooniline tuvastusvahend, kuna elektrooniline valimine vajab isiku elektroonilist tuvastamist.

Privadori juhi hinnangul moodustabki enamuse kulust isikute tuvastamine ehk ID- kaart: 'Riik teeks suure heateo nii elektroonilistele valimistele kui ka muudele sarnastele projektidele, kui tal oleks oidu suruda elektrooniline identiteet jõuga kodaniku tahatasku.'

Martensi hinnangul oleks antud lahenduse pakkumine Eesti firmadele jõukohane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing