Ülo Toomsalu • 4 jaanuar 2001

Kristiine keskusest rööviti hinnaline käekell

Kristiine kaubanduskeskuse Amber Roomi kullakauplusest varastati 30. detsembril kuldkorpuse ja teemantidega kaunistatud unikaalne käekell Poljot. Ainulaadset ja kallist kella oli poes ostuhuvilistele näidatud juba aasta aega, kirjutab SL Õhtuleht.

129 000 krooni maksnud kell võib olla juba üle piiri viidud, kahtlustavad müüjad. ?Siin Eestis selle ostjat ei ole,? on nad kindlad.

?Ma olen kindel, et see oli hästi kavandatud rööv. Kindlasti jälgiti meid pikka aega ja vaevalt et neid röövleid ainult kaks oli,? räägib müüja, kes oli samal päeval tööl, kuigi ta letis ei seisnud. Varguse aeg oli nii täpselt valitud, et isegi turvakaamera näitas sel hetkel teisele poole.

Aastalõpusaginas oli kullapood rahvast tulvil. Kella viie ajal soovis arvata 30aastane hästi rõivastatud mees kella lähemalt vaadata. ?Ta rääkis vene keelt, kuid arvan, et aktsendiga,? selgitab müüja.

Kui ta hakkas Poljoti omadusist lähemalt rääkima, jooksis poodi noormees, kes haaras kella enda kätte ja põgenes läbi rahvamassi kõrval asuva kasiino kaudu majast välja. Koos noormehega kadus jälgi jätmata ka kellaostja.

Hetkel kuum