Suvest pääseb internetti ka pistikust

Kalev Kallemets 05. jaanuar 2001, 00:00

Eesti Energia juhtivspetsialist Urmas Eero sõnul võib juba suvel hakata tarnitavaid lõpptarbija-adaptereid installeerima, kui on otsustatud teenuse pakkumine.

Alates eelmise aasta suvest käivad Eero sõnul teenuse katsetused 16 Euroopa ja Aasia elektrifirmas ning testides osaleb Eero sõnul kokku 1200 adapterit, mis ühilduvad kõigi ühendustega: USB, Ethernet ja R 232. Pistikuinterneti kaudu saab pakkuda ka video- ja tervisemonitooringu teenuseid.

Eesti Energia televõrgu juhi Urmas Aiaste ütlusel peaks järgneval aastal käivitatava võrgu kiirus olema umbes 2Mb/s, mis on kiirem praegu Eesti turul olevatest dial-up ehk sissehelistamisteenusest ja enamikust ADSLi püsiühendutest.

Urmas Eero sõnul hakkab Eesti Energia märtsis katsetama ühe ?veitsi firma poolt toodetavaid seadmeid, mille abiga saab alajaama ühendatud fiiberoptilise kaabli kaudu lõpptarbija kasutada internetti elektristepslist. Eero sõnul on sarnased projektid käimas nii Soome, Saksa kui ?veitsi energiaettevõtetes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing