Riik hakkab vangidele tööd otsima

Kalev Kallemets 08. jaanuar 2001, 00:00

Reedesel justiitsminister Märt Raski ja rahandusminister Siim Kallase kohtumisel otsustati viimased detailid homme valitsusele esitavas ASi Vanglatööstus asutamise kavas. Loodav sajaprotsendiliselt riigile kuuluv aktsiaselts hakkab korraldama vangide tööd.

Justiitsminister Märt Raski sõnul on valitsusasutuse ülesanne seaduse täitmise tagamine, mitte vangide töö korraldamine. Ka annab tema hinnangul eraldi bilanss ja organisatsioon suurema motivatsiooni ja ülevaate vangide töö paremaks korraldamiseks.

Justiitsministeeriumi hinnangul saab riik seni kinnipeetavate tööhõive tagamisest tootmistegevusega kahju 5,1 miljonit krooni aastas, sest tootmistegevus ei kata kõiki sellega kaasnevaid kulutusi.

?Seega on vajalik turuorientatsiooniga organisatsiooni loomine, mis suudaks tootmistegevust efektiivselt korraldada. Justiitsministeeriumi arvestuste kohaselt annab ümberkorraldus riigile kokkuhoidu 2001. aastal umbes 5,8 miljonit krooni,? ütles ministri nõunik Taavi Rõivas.

Justiitsministeeriumi prognoosi kohaselt on sel aastal loodav AS Eesti Vanglatööstus võimeline suurendama esimesel aastal käivet umbes viiendiku ning ulatuslike kulude kokkuhoiumeetmetega vähendama kahjumi kinnipeetavate tööhõivefunktsiooni täitmisest umbes ühe miljoni kroonini. Selle aasta lõpuks soovib ministeerium näha 1500 töötavat vangi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing