Ärimehed saavad infot Eesti seisukohtade kohta Euroopa Liiduga ühinemisel

Inno Tähismaa 08. jaanuar 2001, 14:44

Muu hulgas ka ärimehi hõlmav Euroopa Liiduga liitumise konsultatiivnõukogu kuulab kolmapäeval juba kuuendat korda välisministeeriumi ametnike aruannet liitumise alal tehtu kohta, teatas välisministeeriumi esindaja.

Kell 11.00 välisministeeriumis algavast nõupidamisest võtab osa ka peaminister Mart Laar, kes tutvustab Eesti ettevalmistusi ELiga ühinemiseks. Välisminister Toomas Hendrik Ilves teeb kokkuvõtte Euroopa Liidu Nizza tippkohtumisest ja selle mõjust Eesti liitumisläbirääkimistele.

Eesti delegatsiooni tegevjuht liitumisläbirääkimistel Alar Streimann annab ülevaate läbirääkimiste hetkeseisust ja võimalikest arengutest Rootsi eesistumisperioodil.

Eraldi tuleb lähemalt arutlusele Eesti töö- ja sotsiaalpoliitika ning isikute vaba liikumine ELiga ühinemise kontekstis, mille kohta peab ettekande sotsiaalministeeriumi asekantsler Ahti Kallikorm.

Eesti valitsusväliste organisatsioonide, teaduse, kultuuri ja äriringkondade esindajatest ning tuntud ühiskonnategelastest koosnev konsultatiivnõukogu loodi 1999. aastal. See on nõuandev foorum, mille eesmärk on arutada ja kaasa aidata Eesti seisukohtade kujundamisele liitumisläbirääkimistel Euroopa Liiduga. Nõukogu juhib Eesti ühe suurema ehitusfirma EE Grupp osanik Toomas Luman.

Konsultatiivnõukogu senisest tegevusest saab lugeda välisministeeriumi <#koduleheküljelt=http://www.vm.ee/euro/> alajaotuses pressiteated.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing