Hansapanga Grupp ehitab Riiga pilvelõhkuja

08. jaanuar 2001, 07:53

Hansapanga Grupi kõige esinduslikum hoone kerkib kahe aasta jooksul Riiga, kuid kolme Balti riigi tütarettevõtete juhtimine jääb sellest hoolimata Eestisse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riia vanalinna lähistele Daugava jõe vastaskaldale valmib kahe aasta pärast Hansabanka 300 miljonit krooni maksma minev ja kuni 25korruseline peahoone, kus hakkab tööle 700 inimest. Hansapanga Grupi juhatuse esimehe Indrek Neivelti sõnul ei tähenda nii suurejoonelise hoone Riiga ehitamine seda, et grupi juhtimine viiakse Eestist üle Lätti. ?Tänapäeval pole enam oluline, kus asub firma peakontor,? ütles ta.

Tähtsaim kriteerium on kvalifitseeritud tööjõud ja see, et poleks liiga kõrged palgad, rääkis Neivelt. Kuna Riias on Baltimaade kõrgeimad hinnad ja palgad, poleks otstarbekas keskust sinna üle viia, lisas ta. ?Meil on ka videokonverentsisaal ja seega on võimalik koosolekuid virtuaalselt pidada.?

Hansabanka uue hoone projekteerimine on praegu algusjärgus. ?Peame paika panema, kui palju hakkab hoones inimesi töötama, kui palju lifte on vaja, millist ventilatsiooni vajame ja muud sarnased asjad,? rääkis Hansabanka juhatuse aseesimehe Ugis Zemturis. ?Vajame kuni 25 000 ruutmeetrit ja kui arvestada, et igal korrusel võiks olla kuni 1000 ruutmeetrit, siis tuleb hoone ilmselt 22-25korruseline.?

Zemturis lisas, et eesmärgiks pole ehitada Riia kõige kõrgemat ja võimsamat hoonet, vaid lihtsalt mahutada ära inimesed, kes praegu töötavad neljas majas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing