Tippkorvpalluri naine varastas viis miljonit

08. jaanuar 2001, 08:02

Korvpallikubis Tallinna ülikoolid / A. Le Coq mängiva korvpalluri Christopher Moore?i abikaasa Lea Niinepuu varastas postimüügifirma OÜ Küprian raamatupidajana töötades firmalt 5,2 miljoni krooni, kirjutab Postimees.

Reedel seisis sihvakas linalakk Lea Niinepuu (26), silmad häbelikult maas, Tallinna linnakohtuniku Leo Kunmani ees ja näppis paberilehte, millel kirjas tema patukahetsus.

Naise hääl värises, kui ta rääkis, et raiskas Küpriani raamatupidajana tõesti firma raha ja on nõus sellega, kui kohus võtab talt mõneks aastaks õiguse töötada varaliselt vastutaval ametikohal.

Jutt läbi pisarate algas siis, kui Niinepuule meenus, et prokurör nõudis talle hiigelsumma riisumise eest nelja-aastast reaalset vanglakaristust.

Keskeriharidusega Niinepuu võeti Küpriani raamatupidajaks neljakuulise katseajaga 1. septembril 1997. Kolm päeva hiljem kuritarvitas uus töötaja firmajuhi usaldust ja pistis tema teadmata firma rahast enda taskusse esimesed 7300 krooni. Järgmisel päeval juba 48 000 krooni.

Üldse tühjendas Niinepuu Küpriani pangaarvet 95 korda, kusjuures tavaliselt lähenesid need summad 30 000 kroonile või olid üle sellegi. Sel kombel riisus Niinepuu Küprianist ligi 2,3 miljonit krooni. Kuid et sellest jäi talle väheks, tegi Niinepuu Küpriani pangakontolt veel ka üheksa 153 000- kuni 550 000-kroonist rahaülekannet firmadele Triinu, Wexham ja Oster Investeeringud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing