Nestor: töötuskindlustus jõukohane nii töötajale kui tööandjale

09. jaanuar 2001, 16:09

Sotsiaalminister Eiki Nestori hinnangul on peagi sundkindlustusena rakenduv töötuskindlustuse maksed jõukohased nii töötajale kui ka tööandjale.

Täna valitsuse poolt heaks kiidetud töötuskindlustusseaduse eelnõu kohaselt tuleb töötajal vastavasse fondi tasuda üks protsent oma brutopalgast ning tööandjal omalt poolt veel pool protsenti töötaja palgast. Sel viisil kogutud raha abil peaks töötuks jäämise korral võimaldada maksda senisest abirahast suuremat toetust.

'Oleme selle ettepaneku tegemisel olnud äärmiselt tagasihoidlikud,' lausus Nestor tänasel pressikonverentsil. 'See, mida see kindlustusliik pakub ühtpidi töötajale endale kui ka tööandjale on küllalt mõistlikes ja jõukohastes suurustes,' lisas ta.

Nestori sõnul on töötuskindlustusseadus vajalik selleks, et tagada inimesele töötuse perioodil normaalne sissetulek. 'Praegusel kujul pole võimalik riigieelarve muudest tuludest anonüümse abirahaga mingilgi moel tagada seda, et inimesed saaksid sel perioodil ära elada,' märkis ta.

Töötuskindlustus on sundkindlustus, samas võtab Nestori sõnul riik endale edasikindlustukohustuse ehk siis riigikassa saab olema töötuskindlustuskassa garandiks.

'Paraku on nii, et ilma rahata pole ennast võimalik kindlustada - küsimus on selles, kas seda teeb igaüks ise või kui on niivõrd tähtsa küsimsusega tegu, siis seda korraldatakse riigis tervikuna,' lausus minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing