9 jaanuar 2001

Börsikommentaar: börsil toimus täna laiahaardeline kauplemine

Tallinna börsil käis täna küllaltki laiahaardeline kauplemine. Kuigi tehingute koguarvuks ei tulnud kokku väga hiilgav number, kaubeldi väga paljude aktsiatega küllalt suures mahus, viies börsisüsteemi kogukäive kokku 25,8 mln kroonini.

Valdavalt oli täna turg positiivselt meelestatud lükates sellega turuindeksi ligi poole protsendi võrra ülespoole. Põhinimekirjas kaubeldi täna kõikide aktsiatega ning tubli osa andis kogukäibesse ka lisanimekiri.

Tublid mahud tehti täna ära Viisnurga, Harju Elektri, EVP ja eriti Norma aktsiatega, millest viimase käive ületas 21 tehingu käigus kahe miljoni krooni piiri. Oma mahu andis tänu suurtele plokktehingule täis ka Hansapank.

Otsustajate meelestatus on Eesti majanduse suhtes positiivne.

Seetõttu ei saa unustada seda, et laias perspektiivis kajastuvad pea kõik majanduse arengud ja trendid ka aktsiabörsil. Erandiks ei ole siin ka Tallinna Väärtpaberibörs.

Hetkel kuum