Raimo Ülavere • 9. jaanuar 2001 kell 13:09

Tartu linn tõstab elamute üüri ja hooldustasusid

Veebruarist tõusevad Tartu linna omandis ja halduses olevate elamute üüri või hooldustasud.

Tartu Linnavalitsus otsutas tänasel istungil põhimõtteliselt suurendada alates 1. veebruarist Tartu linna omandis või halduses olevates elamutes üüri või hooldustasu vastavalt maja tegelikule rahalisele seisule.

Negatiivse rahalise jäägiga elamutes tõstetakse üüri või hooldustasu arvestusega, et maja võlg oleks ühe aasta jooksul tasutud. Negatiivse jäägiga elamuid on 139. Üüri ja hooldustasu suurus ühe ruutmeetri kohta on negatiivse jäägiga elamutes alates 1. veebruarist vahemikus 6,6 kuni 15 krooni ruutmeetri eest kuus.

Ülejäänutes Tartu linnas omandis ja halduses olevates elamutes suurendatakse üüri või hooldustasu kuue kroonini ühe ruutmeetri kohta kuus, kuna elamute halduskulud on suurenenud.

Seni kehtinud 5 krooni ei kata majade tegelikke kulutusi ning paljude majade negatiivne jääk on suurenenud pikka aega.

Hetkel kuum