Rongiliiklus Jõgeva ja Tartu vahel jätkub märtsini

Inno Tähismaa 10. jaanuar 2001, 19:06

Eilsel Jõgeva maavanema Margus Oro kohtumisel teede- ja sideministri Toivo Jürgensoniga lepiti kokku, et rongiliiklus Jõgeva-Tartu liinil jätkub märtsini, kirjutab homne ajaleht Vooremaa.

?Jutuajamisel ministriga kõlas lubadus, et rongiliiklust Tartu-Jõgeva liinil jaanuari keskel ei lõpetata. Rongid peaksid esialgu jääma sõitma vähemalt märtsi alguseni. Selleks ajaks peaks saama selgemaks ka reisirongiliikluse tulevik kogu Eestis,? ütles Oro.

Praeguse kava kohaselt tahab teede- ja sideministeerium märtsis reisirongiliikluse Tallinn-Narva ning Tallinn-Tartu liinidel lõpetada, nähes reisijateveo tulevikku nendes piirkondades rongide asemel busside kasutamises.

Jutuajamine rongiliikluse tulevikust sai ajendi 29. detsembril, kui teede ja sideministeerium teatas, et pärast 15. jaanuari sulgeb Edelaraudtee neli kõige ebarentaablimat liini. Edelaraudtee juhatuse esimees Jüri Kuusik on ajakirjanduses kinnitanud, et firma jaoks on kõige ebarentaablimad Valga-Piusa, Tartu-Orava, Tartu-Jõgeva ja Tartu-Valga liinid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing