Tallinna kesklinn võib saada maa-aluse parkla juba tänavu

10. jaanuar 2001, 14:58

Kaarli puiestee maa-aluse parkla avamine oleks võimalik juba sel aastal, kui Tallinna volikogu kiidaks Vabaduse väljaku uue detailplaneeringu lähiajal heaks.

Tallinna linnavalitsus otsustas tänasel istungil saata Vabaduse väljaku detailplaneeringu kehtestamise eelnõu volikogu ette. Abilinnapea Priit Vilba hinnangul oleks detaiplaneeringu kiire kinnitamise korral reaalne selle aasta lõpuks ehitada valmis autoparkla Kaarli puiestee alla ning samuti teostada puiestee uus haljastus.

'Kui volikogu detailplaneeringu kinnitab, siis lähevad konkursid mürinal käima,' kinnitas ka linnapea Jüri Mõis. Tema sõnul ulatub Vabaduse väljaku väljaehituse maksumus miljarditesse kroonidesse, mis peaks tulema ikkagi investoritelt mitte linna kassast. 'See on ikka rohkem eraettevõtluse koht, mitte maksumaksja asi,' märkis ta.

Siiski kavatseb linn oma vahenditest tänavu 3,5 miljonit krooni kasutada Kaarli puiestee haljastamiseks.

Vabaduse väljaku detailplaneeringu kohaselt kaoks Kaarli puiestee äärsed tenniseväljakud ning kogu väljak vabastataks oma tasapinnal liiklusest ning muutuks jalakäijate tsooniks. Nii puiestee kui ka väljaku alla tuleksid autoparklad, samuti muutuks kogu piirkonna haljastus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing