Lugu tehnoloogilisest teisitimõtlemisest

ÄP 11. jaanuar 2001, 00:00

Alates kolmandast leheküljest kuni peaaegu raamatu keskpaigani on Apple?il kui Macintoshi arvuteid tootval firmal läinud kõik hästi. Raamatu keskel selgub, et arvutitootjad on nagu liikuvad märklauad ja kõige paremini liikuv märklaud oli sel hetkel Apple. Tema graafilise operatsioonisüsteemi aknad ilmusid varsti Microsofti Windowsina PC tüüpi arvutitesse ja Intel valmistas samal ajal 486 protsessori, mis oli tööstuses võimsaim. PCsid tootsid paljud erinevad firmad sarnase tehnoloogiaga, mis tegi nende arvutite osad odavamaks ning tooted konkurentsivõimelisemaks kui Apple?il, kes ei lubanud teistel oma arvuteid kokku panna ja jälgis väga rangelt kvaliteedinõudeid.

1995. aastal taheti teisitimõtleja ühendada koguni mõne PC maailma osalisega, näiteks Toshiba või Philipsiga.

Kuidas sellisest raskest turuseisust eduka juhtimisega välja tulla, raamat otseselt nõu ei anna. Kas Apple?i päästab Steve Jobs või jätkuv monopolidevastane hoiak kasutajate seas ja kas siit on eeskuju võtta ka teistel elualadel, selgub raamatu lõpus. Raamatust on leida nõuandeid juhtimiseks, sealt leiab häid kirjeldusi juhimisvigadest ja sellest, kuidas välja tulla peaaegu lootusetust olukorrast turul. Need nõuanded pole kirjutatud kui klassikalises õpikus, vaid on pigem juturaamatu stiilis jutustuse sisse päris loosse päris inimestest ära peidetud.

Raamatu Apple?ist on eesti keelde tõlkinud ja kirjastanud K-Kirjastus ning ta maksab raamatupoodides orienteeruvalt 200 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing