Luman: tax-free kadumine mõju ei avalda

ÄP Online 11. jaanuar 2001, 00:00

?Saan tugineda KPMG uurimusele, mille järgi ei ole tax-free kaubanduse kadumisel Eesti majandusele märkimisväärset mõju,? ütles Luman, kes ühtlasi on välisministri eestvedamisel moodustatud euroteemasid käsitleva konsultatiivnõukogu esimees.

Samas peaks valitsus astuma samme Eesti laevakompaniide abistamiseks, leidis Luman. ?Tax-free kadumine laevadel toob laevakompaniidele mõistagi kaasa tulu vähenemise ja väheneda võib turistide hulk,? ütles Luman.

Välisminister Toomas Hendrik Ilves on veendunud, et liitumiskõnelustel Euroopa Liiduga ei õnnestu Eestil välja kaubelda üleminekuaega tax-free kaubanduse kadumise osas.

?Euroopa Liit on selles küsimuses väga jäik,? tõdes Ilves. ?Üleminekuperioodi taotlemine ei lähe läbi. Raudselt on selge, et Eesti ei saa seda. Pigem on löögi all üldse kõiksugu eristaatused ELis,? ütles välisminister.

?Meie seisukoht on neutraalne, me tugineme KPMG uuringule,? lausus Ilves.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing