Ülo Toomsalu • 10. jaanuar 2001 kell 6:30

Tartu linn tõstab üüri ja hooldustasu

Tartu linnavalitsus otsustas eile alates veebruarist tõsta linnale kuuluvate ja linna hallatavates elamutes üüri või hooldustasu, kirjutab Tartu Postimees.

Eluruumide haldamise asutuse (EHA) juhataja Mare Niguli selgitusel tõuseb üür või hooldustasu enim neis majades, mis on EHA-le võlgu. Selliseid maju on linnas 139 ja veebruarist on neis majades üüri ja hooldustasu suurus olenevalt võla suurusest 6,6 kuni 15 krooni ruutmeetri eest.

Nigul lisas, 11 majal oleks pidanud üüri või hooldustasu tõstma üle 15 krooni, isegi kuni 28 kroonile, kuid linnavalitsus ei pooldanud nii suurt tõusu.

Uus hind on Niguli väitel arvestatud selliselt, et kui majaelanikud selle järgi korralikult maksavad, saab maja võlg EHA-le aastaga tasutud.

?Normaalne on see, et majas tehakse remonti selle raha eest, mis on olemas,? märkis Nigul. ?Võlad on tekkinud sellest, et EHA on teinud majades remonti siis, kui elanikel selleks raha polnud. Aga seda ei saa öelda, et tööd poleks vajalikud olnud ja et need oleksid olnud peale sunnitud.?

Hetkel kuum