Aastalõpupalavik kindlustuses lõi klientide usalduse toel rekordeid

11. jaanuar 2001, 08:12

Suuremad elukindlustusseltsid kasvatasid oma käibed eelmise aasta viimasel kuul varasematega võrreldes mitmekordseks, ka kogu aasta tulemused ületavad ligikaudu poole võrra 1999. aasta näitajaid, kirjutab Postimees.

Eesti suurim elukindlustaja Hansapanga Kindlustus, millele kuulub ligi 56 protsenti elukindlustusturust, kogus lõppenud aasta viimasel kuul preemiaid 42,2 miljoni krooni eest.

Et 2000. aastaga kogus selts kindlustuspreemiaid kokku 171,7 miljonit krooni, siis sõlmiti detsembris ligikaudu veerand lepingute mahust. 1999. aasta detsembris kogus Hansapanga Kindlustus preemiaid ligi neli korda vähem.

Seltsi juhatuse esimehe Priit Potisepa kinnitusel lisandus viimasel kolmel kuul keskmiselt üle tuhande uue kliendi. Varasematel kuudel sõlmiti ligikaudu 600 lepingut kuus. Olulisimaid põhjusi, miks pensionipõlve kindlustamine hoogustub, on Potisepa hinnangul see, et alternatiivsed vara säilitamise tooted pakuvad madalamat intressi.

Veelgi paremini läks Ühispanga Elukindlustusel, mille preemiad kasvasid detsembris eelnenud aasta viimase kuuga võrreldes tervelt 636 protsenti. Kogu eelmise aasta preemiate mahu kasv võrreldes 1999. aastaga oli 151 protsenti.

Ühispanga Elukindlustuse juhatuse esimehe Indrek Holsti hinnangul näitab pensioni- ja kogumiskindlustuse kuuekordne populaarsuse tõus selgelt, kui lapsekingades on Eesti kindlustus. ?Vaevalt, et tulevatel aastatel selliseid kasve näha saab,? lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing