Hansa Liising loodab vaid ühistute maksetele

11. jaanuar 2001, 17:43

Kui tavaliselt tahavad laenajad kindlustada riske pandi või käenduste nõudmisega, siis Hansa Liising laenab korteriühistutele kindlate tagasimaksete lootuses.

Liisingfirma haldusettevõte Hansa Capitali arendusdirektori Eero Saava sõnul tähendab tagatise mittenõudmine, et tegemist ei ole klassikalise liisinguga, vaid faktooringule lähedase finantstootega. ?Kui korteriühistule antakse laen, siis korteriühistu omakorda vormistab nõuded võrdselt oma liikmete vastu,? ütles Saava.

Korteriühistu järelmaksu saab võtta juhul, kui sellega nõustub 75% ühistu liikmetest. Eero Saava sõnul paneb korteriühistu seadus asja paika sel moel, et kui remontimine on vajalik hoone säilitamiseks, siis nende kulutuste katmine on kohustuslik kõigile liikmetele.

Liisingufirma esindajad on loobunud täiendavate tagatiste nõudest ka teoreetilisest arusaamast, et korteriühistu pankrotti mina ei saa. ?See on põnev teoreetiline olukord. Pankrotiks on vaja kohtuotsust, kusjuures ühistul peab olema püsiv maksejõuetus. Tavaliselt korteri majandamiskulutused siiski moodustavad väiksema summa, kui on korterite turuväärtus,? sõnas Saava.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing