Tallinnas napib perearste

Merike Ojasson 12. jaanuar 2001, 00:00

Tallinna abilinnapea Ants Leemetsa sõnul suurenes perearstide arvu äkiliselt tänu konkreetselt antud käsule, sest eelmistel aastatel töötas Tallinnas vaid paarkümmend perearsti. Samas on 55 protsenti Tallinna elanikest endiselt mitte perearstide, vaid polikliinikute jaoskonnaarstide nimekirjas.

Tallinna haigekassa direktori Eve Karmo sõnul on sel aastal suurim perearstide tegevusega seotud uudis, et arstil on õigus vastavalt haigekassaga sõlmitud lepingule küsida koduvisiidi eest kuni 50 krooni.

Perearstide rahastamine põhineb pearahal ja lisatasude süsteemil. Keskmiselt saab perearst pearahana haigekassast 36 000 krooni kuus, kui tal on ligi 2000 patsienti ning keskmise pearahana arvestatud 18 krooni inimese kohta. Selle raha eest peab arst katma oma praksise tegevuskulud, maksma kõik maksud ning õe töötasu.

Makstavate lisatasude suurus sõltub sellest, kui kaugel on perearsti praksis lähimast raviasutusest. Lisaks on ettemaksuna makstav 5000kroonine baasraha, mille eest võib perearst osaleda koolitustel ja osta vajalikke seadmeid.

Perearsti litsentsi mitteomavad arstid võivad tegutseda veel kuni kaks aastat, 2002. aasta lõpuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing