Politseiinfo toob petistele raha

12. jaanuar 2001, 07:39

Harju kriminaalpolitsei on jälil petistel, kes politseinikena esinedes kasseerivad varastatud autode heausksetelt omanikelt tuhandeid kroone õiguse eest auto eluks ajaks hoiule jätta, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Arvatavasti on petised need varastatud autod kunagi ise Eestisse toonud ning teavad, kellele autod müüdi,? lausus Harju kriminaalpolitsei ülemkomissar Madis Niinemets. ?Ka on neil tutvusi politseisüsteemis ning seetõttu teavad nad ka, millal politsei varastatud autole jälile saab ning autot tagasi nõudma hakkab.?

Niinemetsa sõnul võtavad kurjategijad varastatud auto heauskse omanikuga ühendust ning pakuvad talle politsei nimel tehingut. Umbes poole auto tegeliku hinna tasumise eest lubavad nad, et politsei annab auto heausksele ostjale vastutavale hoiule.

Politseinikena esinevad petised lepivad varastatud auto omanikuga kokku, et politsei ?ei suuda? väljaostetud auto tegelikku omanikku enam kunagi tuvastada. Seaduse järgi võib politsei varastatud autot sellisel juhul heauskse ostja käes hoiul pidada kasvõi 50 aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing