Haigekassa juhi palk kasvab üle kahe ja poole korra

Inno Tähismaa 15. jaanuar 2001, 15:32

Eesti haigekassa juhi palk kerkib üle 2,5 korra, kuna reedel peetud esimene Eesti Haigekassa nõukogu koosolek kinnitas haigekassa juhatuse esimehe kuupalgaks 36 000 krooni.

Haigekassa juhatuse esimehe kohuseid hakkab täitma senine keskhaigekassa direktor Maris Jesse.

Vastavalt Eesti Haigekassa seadusele on loodud avalik-õiguslik juriidiline isik, kelle tegevust juhib 15-liikmeline nõukogu eesotsas sotsiaalminister Eiki Nestoriga. Juhatuse liikmeid võib seaduse järgi olla 3-7.

Juhatuse liikmeteks nimetas nõukogu Toomas Palu (37), kelle valdkonnaks on Ravikindlustushüvitised, nende tasustamissüsteemid ja hinnakujundus ning Andres Rannamäe (36), kelle ülesanne on haigekassa struktuurireformi läbiviimine, uue juhtimissüsteemi loomine, personalijuhtimine, haldus- ning infotehnoloogiaküsimused.

Toomas Palu on alates 1994. aastast töötanud Maailmapanga Washingtoni ja Budapesti kontoris Baltimaade ja Ungari tervishoiuprogrammide juhina, nõustanud Moldaavia, Ukraina, Gruusia jt riikide tervishoiusüsteemi. Ta kandideeris ka haigekassa juhiks, ent jäi kõrvale, kuna nõudis palgaks 35 000 krooni.

Andres Rannamäe on eelnevalt töötanud eri ettevõtetes personalistrateegia- ja juhtimissüsteemide arendajana ning ISO9001 kvaliteedijuhtimise süsteemi juurutajana. Ta on olnud SA Geenikeskuse juhatuse liige ning Geenivaramu projekti koordinaator.

Haigekassa nõukogu kinnitas juhatuse liikme Toomas Palu kuupalgaks 33 000 krooni ning Andres Rannamäe kuupalgaks 30 000 krooni Hetkel on täitmata veel üks juhatuse liikme koht. Vastav inimene hakkab tegelema finantsküsimustega.

Nõukogu järgmine koosolek peetakse 2. veebruaril, päevakorras 2001. aasta haigekassa eelarve kinnitamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing