Konkursivõitja ei tea, miks Tallinna Vee juht veel neil töötab

15. jaanuar 2001, 18:27

Tallinna Vesi poolt korraldatud riigihankekonkursi võitnud ASi EMV Soilmec juhataja Matti Korsten ütles, et tema mälu järgi soovis ASi Tallinna Vesi juhataja Kalle Tiiter nende ettevõtte nõukogust lahkuda juba 1998. aasta sügisest ning nõukogu ka soovi peagi rahuldas.

?Ma ei tea, kas äriregistris on jäänud kanne tegemata või miks seal Kalle Tiiter veel meil kirjas on. Meie jurist kavatseb täpsustada, milles asi,? ütles Korsten.

Korstna sõnul on samas õnn, et konkursi võit neile langes. ?Võib-olla oleks ka teised firmad selle unikaalse tööga hakkama saanud, kuid meil on olemas maailmatasemel tehnika ja teistest suuremad kogemused,? kiitis Korsten.

Korsten peab samas normaalseks, kui suurest tellijafirmast kuulub keegi töö teostajafirma nõukogusse: ?Kuna Tallinna Vesi on kasutanud ka palju laenuraha, siis on soovitav teada, mida selle raha eest kõige optimaalsemalt teha saab.?

Tallinna Vee nõukogu ja Tallinna linnavolikogu liige Leonid Tsingisser oli juhtumist kuuldes üllatunud. ?Hankekonkurssidega tegeleb paraku ettevõtte tegevjuhtkond ja seetõttu läheb see info nõukogust mööda. Kui kapo tuvastab, et asi oli nii, et Tiiter kuulus konkursi võitnud ettevõtte nõukogusse, siis on see minu teada korruptsioonivastase seaduse rikkumine. Aga asi peab olema korralikult uuritud, enne kui inimene süüdi tunnistada,? ütles Tsingisser.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing