Rahvusraamatukogus tulevad arutusele avalik-õiguslike asutuste probleemid

Inno Tähismaa 15. jaanuar 2001, 16:59

Eesti Rahvusraamatukogu ja Tartu Ülikooli õigusteaduskond korraldavad homme rahvusraamatukogus diskussiooni avalik-õiguslike institutsioonide teemal Eestis, teatas raamatukogu esindaja.

Diskussiooni juhatavad Tartu Ülikooli õigusteaduskonna dekaan, avaliku õiguse professor Kalle Merusk ning rahvusraamatukogu nõukogu esimees, riigikogu liige Sirje Endre.

Esinevad rahandusminister Siim Kallas, riigikogu liikmed Andres Herkel ja Peeter Kreitzberg ning rahvusraamatukogu peadirektor Tiiu Valm.

Rahvusraamatukogu nõukogu ettepanekul kokku kutsutud laiapõhjalisele arutelule on oodatud sõna sekka ütlema kõik Eesti avalik-õiguslikud juriidilised institutsioonid, riigikogu liikmed, ministeeriumide jt. seadusandlus- ja valitsusasutuste esindajad.

Teemaks on muu hulgas, kuidas tagada iseseisev õigusobjektsus? Avalik-õiguslikud institutsioonid on vormiliselt iseseisvad juriidilised isikud, sisuliselt aga ka õigustasandil mitte: enamikus õigusaktides on avalik-õiguslikud institutsioonid samastatud riigiasutustega, mis pole juriidilised isikud.

Samuti arutatakse, kuidas kaitsta avalik-õiguslikke institutsioone riigi omavoli eest? Avalik-õiguslike institutsioonide eelarve otsustavad ministeeriumid, kes ei vastuta nende institutsioonide tegevust sätestavate seaduste täitmise eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing