Venemaa rikkaim mees eitab Eesti kodakondsust

15. jaanuar 2001, 10:49

Lukoili president Vagit Alekperov teatas oma pressiesindaja vahendusel täna, et ta pole Eesti Vabariigi kodanik, sest on Vene Föderatsiooni kodanik.

?Vagit Alekperovi ema ja keegi sugulastest ei ole olnud Eesti kodanik,? ütles Lukoili pressiesindaja Dmitri Dolgov. ?Tegemist võib olla samanimelise inimesega.?

Vagit Alekperov, kes sündis 1. septembril 1950, sai 18. detsembril 1992 Riiklikust Kodakondsuametist sünnijärgse kodanikuna Eesti Vabariigi passi, sest avaldas, et tema ema, vanaema ja vanaisa olid Eesti Vabariigi kodanikud.

Ligi 120 tuhande töötajaga Venemaa hiigelfirma Lukoil president Vagit Alekperov, kes kuulus ajakirja Forbes hinnangul mõni aasta tagasi pooleteist miljardi dollarilise ehk 25 miljardi kroonilise varandusega maailma rikkaimate inimeste hulka, on sündinud täpselt samal päeval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing