Ida-Euroopas on parimad investeerimisvõimalused

ÄP 16. jaanuar 2001, 00:00

Austria viie suurima panga hulka kuuluva Erste Banki analüütik Gale Kirking soovitab oma raha investeerida heade väljavaadetega Euroopa Liidu kanditaatriikide Poola, Ungari, T?ehhi ja Horvaatia ettevõtete aktsiatesse.

Parimaid tõusu?ansse näeb Gale Kirking finantssektori ettevõtetel, kes lõikavad kasu heast majanduslikust keskkonnast ja langevatest intressidest. Favoriitidena pangandussektoris toob Austria panga analüütik välja Bank Austria Poola tütarpanga PBK ning Kredytbanki, Ungari OTP ja Horvaatia Zagrebacka Banka.

Energeetikasektoris näeb analüütik head väljavaadet T?ehhi CEZil.

Kütusesektori lemmikuna toob Kirking välja Poola PKNi ja Ungari MOLi.

Farmaatsiasektoris ootab Erste Banki analüütik kasvuvõimalusi Horvaatia Plivalt, tehnoloogiasektoris on head väljavaated Poola ComputerLandil, Prokomil, Agoral ning Ungari Graphisoftil.

Telekommunikatsioonisektori ettevõtete aktsiatesse soovitab Erste Banki analüütik Gale Kirking suhtuda ettevaatlikult, sest rahvusvaheline meelestatus ei soosi nende ettevõtete aktsiatesse investeerimist ning seeläbi ka nende aktsiate hinnatõusu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing