Ülo Toomsalu • 15. jaanuar 2001 kell 5:52

Rüütel osaleb ülemaailmsel Mooni usuliikumise konverentsil

Rahvaliidu juhtpoliitik Arnold Rüütel sai kutse osaleda jaanuari lõpus USAs toimuval Mooni usuliikumise korraldataval rahvusvahelisel konverentsil, millest ta võttis osa ka aasta tagasi, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuna olen sellel ajal nagunii USAs, kus mul on mitmed kohtumised, siis tõenäoliselt kuulan konverentsil vähemalt ühe peaettekande ära,? märkis ta. Rüütel sõidab USAsse väliseestlaste kutsel.

Rüütel ise Mooni liikumises ei osale. ?Aga on teada, et olen rahvuslikult mõtlev inimene, teisalt ei eita ma teisi rahvusi ja nende arenguid. See on ilmselt põhjus, miks mulle juba teist aastat järjest see kutse saadeti,? leidis Rüütel. Ta lisas, et sellel aastal on konverentsi päevakorras perekonna ja humanistlike arusaamade küsimused.

1990. aastate alguses on Mooni usuliikumise konverentsil osalenud näiteks Andres Tarand, Indrek Toome ja Rein Veidemann.

Siseministeeriumi usuasjade osakonna peaspetsialisti Ringo Ringvee sõnul kujutavad moonid kristluse, konfutsionismi ja Korea traditsioonide uut ühendust. Mooni nimega on seitud ka suured staadionilaulatused, kus korraga pannakse paari tuhandeid inimesi. Moon valib paarid ise välja, laulatuse ajal ei pea teine paariline tingimata kohal olema.

Hetkel kuum