USA majandus polegi väga kehvas seisus

Tõnis Oja 16. jaanuar 2001, 00:00

Jeeni kurss langes eile hommikul dollari suhtes uuele 18 kuu madalaimale kursile 119,39 jeenini dollar. Jaapani valuutat ei toetanud isegi aktsiahindade tõus pärast möödunud neljapäevast kukkumist 27 kuu madalaimale tasemele 13 201,07 punktini. Eile tõusis Nikkei indeks 1,19 protsenti 13506,23 punktini tänu saareriigi juhtiva Liberaaldemokraatliku partei otsust võtta kasutusele spetsiaalsed abinõud aktsiaturu turgutamiseks. Jeeni kursi suhtes on Jaapani valitsus aga muretu ja pigem soosib nõrka jeeni, mis toetab kodumaist tööstust.

Aasias liiguvad asjad halvemuse suunas. Lõuna-Korea voni kurss langes 26 kuu madalaimale tasemele 1285,8 vonini dollar. Korea valuuta nõrkus on põhjustatud jeeni kukkumisest, sest kaks riiki on rahvusvahelises kaubanduses pearivaalid mitmes sektoris eesotsas auto- ja elektroonikatööstusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing