Kütusemüüjad väldivad hindade ennustamist

16. jaanuar 2001, 17:32

Eesti suuremad kütusemüüjad ei soovi kütuse hindade liikumisi alanud aastal ennustada, sest peavad kütuse maailmaturuhinna ja dollari kõikumist ettearvamatuks.

Eesti kütusemüüjad väidavad ühtemoodi, et siinsetes tanklates müüdav kütus hangitakse maailmaturu hindadega opereerivate valdavalt Leedu ja Soome tootjate käest. ?Vastavalt sellele, kuidas kõiguvad maailmaturu hinnad, kujuneb ka Eesti kütusemüüjate hulgiost kas odavamaks või kallimaks,? ütles Hydro Texaco Eesti ASi müügidirektor Andres Kivistik.

Ka nii ASi Eesti Statoil peadirektor Epp Kiviaed kui ka Shell Eesti ASi jaemüügijuht Riina Aamissepp kinnitavad, et kütusehindu on raske prognoosida, sest nii kütuste maailmaturu hinnad kui ka dollar on kõikunud suurtes piirides.

Homme kavatseb naftat eksportivaid riike ühendav OPEC võtta taas vastu nafta tootmise vähendamisotsuse, mis mõjutab ka bensiinihindu tõusu suunas.

Kiviaed ja Aamissepp arvavad siiski, et kui eelmise aasta sügise nafta ja dollari-krooni suhte hinnarekordi puhul küündis bensiin 95 liitrihind tanklates veidi üle 11 krooni, siis nüüd on nii nafta hind kui ka dollari kurss oluliselt langenud ning seetõttu ei ole ka bensiini mitmekroonist kasvu üle 11 krooni lähematel kuudel ette näha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing