Tartu noored tulid tänavale nõudma ronge ja odavat bussisõitu

16. jaanuar 2001, 08:32

Umbes 3000 noort nõudsid eile Tartu Raekoja platsil kõnesid pidades ja plakatitega viibutades rongiliikluse jätkumist ja odavamat bussisõitu, kirjutab Tartu Postimees.

?Laske meil elada, sõita tööle ja õppima! Rongisõit on vaeste väljapääs.? See oli sõnavõttude ja igahaljaste eesti poplauludega pikitud meeleavaldusel üks mitmekümnest loosungist, mis sarjasid nii valitsust, Tartu raadi kui ka bussimonopole.

Meeleavalduse üks korraldajaid, Eesti Põllumajandusülikooli üliõpilasesinduse aseesimees Karel Rüütli ütles, et noored soovisid juhtida valitsuse ja linnaisade tähelepanu sellele, et noortel ja tudengitel peaks ühistranspordis olema praegusest rohkem soodustusi.

?Tartus on linnabussides hinnad põhjendamatult kõrgele tõusnud, õpilastel 40 kroonilt 60 kroonile ja üliõpilastel 50 kroonilt 90 kroonile,? märkis Rüütli. ?Saame aru, kui hind tõuseb aastas 10-15 krooni, aga mitte ligi kaks korda.?

Abilinnapea Hannes Astok kinnitas, et Tartu linnavalitsus ei näe võimalust ja vajadust bussipileteid täiendavalt doteerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing