Aktsianoteeringud ülespoole liikumas

Raivo Sormunen 17. jaanuar 2001, 00:00

Teisipäeval jätkus Tallinna Väärtpaberibörsil esmaspäevaga sarnane mõõduka käibe ja kerge positiivse alatooniga kauplemispäev.

Kauplemismahuks kujunes 116 tehingu juures 13,5 mln krooni.

Äripäeva indeks vajus 0,24% 458,22 punktini peaasjalikult Pro Kapitali ja Kaubamaja aktsia esmaspäevast märgatavalt madalamate sulgemishindade tõttu.

Suure ostu- ja müüginoteeringu vahe tõttu andis Kaubamaja aktsia eile järele 4,5 krooni ja vajus 58,5 kroonini. Samas aga jätkasid aktsiale antud noteeringud eile ülespoole rühkimist. Näiteks aktsia ostunoteering tõusis üleeilselt 58 kroonilt eile 61 kroonini.

Ülejäänud börsisüsteemis kaubeldavate aktsiate noteeringud ja hinnad tõusid.

Nii Hansapanga kui Telekomi aktsia hind tõusis 0,5 krooni vastavalt 141 ja 87 krooni tasemeni. Norma aktsia liikus üles 40 sendi võrra 50,8 kroonini.

Lisanimekirjas oli märgatav huvi Baltika vastu, mis kerkis 33,5 kroonilt 36 kroonini. See on tase, millega pole tehtud tehingud 1997. aasta novembrist alates. Ka käive oli aktsial hea, liikudes üle 300 000 krooni piiri. Tubliks tuleb pidada huvi Estiko aktsia vastu, mis kerkis tema kohta tavatult suure käibe tulemusena 40 senti 7,05 kroonini.

Kui urgitseda veel veidi statistika kallal, siis võime leida, et eilne väiketehing Kalevi aktsiatega, mis kergitas aktsiahinda 1 krooni võrra tasemeni 19,5 krooni, on suurim kommivabriku aktsia eest makstud hind pärast 1998. a novembrit. Selle kõigi taustal tõusis Äripäeva tööstusindeks viimase 52 nädala kõrgeima 51,03 punkti tasemeni.

Kui huvi väikeaktsiate vastu on taastumas, siis teised lood on Fakto aktsiaga. Autoinvesteeringute OÜ poolt tehtud ülevõtmispakkumisel õnnestus investoritelt kokku korjata vaid 10 399 Fakto aktsiat, mis moodustab 0,63% ettevõtte aktsiakapitalist.

Huvipuudusest annab märku ka fakt, et viimase aastaga on börsisüsteemis kaubeldud Fakto aktsiatega 158 000 krooni eest, mis on enam-vähem võrdväärne Fakto autosalongis müüdava odavaima Nissani mudeliga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing