Ervin Soon • 17. jaanuar 2001 kell 13:57

Ametiühingu uuring tunnistab oma varakasutuse ausaks

Ametiühingute keskliidu juurde kuuluval OÜ-l Ametiühingute Varahaldus on valmimas uuring, mille väitel ei ole varaga tehtud korruptiivseid tehinguid.

Ametiühingute Varahalduse juhataja Teet Tiko sõnul peaks uuring lõplikult vormistatud saama jaanuari lõpuks, kuid praeguse hinnangu kohaselt korruptiivseid tehinguid tehtud ei ole. ?Analüüs näitab, et ametiühingute varadest päris muidu midagi ära antud ei ole. Eks iga tehingu hind lähtub hetkeolukorrast, hiljem võib kritiseerida, et tehing ei pruukinud olla otstarbekas,? ütles Tiko.

Uuring käsitleb varatehinguid aastatel 1991-2000.

Tiko sõnul on Eesti Ametiühingute Keskliidu omanduses praegu 8 objekti, millest osa on hooned linnas ja osa on puhkekompleksid. ?Nende rahalist väärtust on raske hinnata, sest seda müüa pole plaanis. Vähemalt ei müüda kogu vara, nagu on väidetud,? lisas Tiko.

Ametiühing hakkas oma varaga seonduvat uurima pärast seda, kui ETV telesaade Insider kritiseeris korduvalt ametiühingute varaga tehtud toiminguid. Tiko sõnul on tal selle saate tegija motiivid arusaamatud: ?Ma ei tea, milliseid või kelle huve ta esindas.?

Hetkel kuum