Intel käivitas optimismipuhangu

Peeter Koppel 18. jaanuar 2001, 00:00

USA. Eilse kauplemispäeva suunaandja Ühendriikide aktsiaturgudel oli maailma suurim mikrokiipide tootja Intel, kes teatas üleeile pärast kauplemise lõppu ootusi napilt ületanud eelmise aasta neljanda kvartali kasumist.

Koos 38 sendini küündinud kasuminumbri avaldamisega teatati ka käesoleva aasta esimese kvartali kasumiprognoosi olulisest kärpimisest, kuid see asjaolu jäi suurema tähelepanuta, sest samas anti teada ka investeeringute mahu suurendamisest käesoleval aastal ning lootusest, et ka käive hakkab teisel poolaastal kasvama.

Hea uudis Intelilt ei olnud ainus Nasdaqit kergitanud asjaolu. Võrguseadmeid tootev Juniper Networks teatas käibe viiekordistumisest ja kommunikatsiooniseadmetele mikro-kiipe tootva Applied Micro Circuitsi kasum kolmekordistus. Eelkirjeldatu koosmõjul oli Nasdaqi üldindeks tund pärast kauplemise algust liikunud 5,11% plusspoolele 2752,28 punkti tasemele.

New Yorgi börsil nii hästi ei läinud ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli samaks ajaks liikunud vaid 0,2% plusspoolele 10 680,31 punkti tasemele. Mõningast ettevaatlikkust tekitas tööstusgigandi 3M oodatust väiksem kasumi kasv neljandas kvartalis.

Helsingi ja Stockholmi börside liikumise määrasid eile taaskord sündmused USAs. Inteli oodatust paremad tulemused ja ohjes püsiv USA inflatsioon käivitasid ostulaine, mis viis Helsingi börsi kokkuvõttes enam kui nelja protsendiga plusspoolele. Stockholmi börs oli tund kauplemise lõpule eelnevalt kolme ja poole protsendiga plusspoolel.

Nokia lõpetas Helsingis 5,07 % kõrgemal 43,5 eurol . Ericsson oli Stockholmis .tund enne kauplemise lõppu 6,94% plussis liikudes 115,50 rootsi krooni tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing