Endine Kremli tippametnik USAs vahistatud

18. jaanuar 2001, 14:26

Pavel Borodin, endine Kremli riigivara osakonna juht, arreteeriti täna New Yorgi lennuväljal, kui ta saabus USAsse president George Bushi ametisse vannutamise tseremooniale.

Borodini, keda otsis taga Interpol, süüdistavad ?veitsi ametivõimud altkäemaksu vastuvõtmises ?veitsi ehitusfirmalt Metabex, mis sai paar aastat tagasi mitme miljoni dollari suurused lepingud ulatuslikeks renoveerimistöödeks Kremlis. Mitmed Borodinile kuuluvad pangakontod ?veitsis on külmutatud.

Ka Venemaa endist presidenti Boriss Jeltsinit on süüdistatud altkäemaksu võtmises samalt firmalt.

?veitsi ametivõimud nõuavad USAlt Borodini väljaandmist, samal ajal kui Venemaa on vahistamise vastu avaldanud ägedat protesti. Venemaa välisminister Igor Ivanov kutsus oma juurde USA suursaadiku Moskvas ning nõudis Borodini viivitamatut vabastamist.

Borodin on praegu Venemaa ja Valgevene liitu ette valmistava kogu esimees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing