Keskpangast kaotsi läinud 10 miljoni dollari saatus selgub varsti New Yorgis

18. jaanuar 2001, 09:32

Kahe nädala pärast reedel toimub New Yorgi föderaalkohtus oluline istung Ühispanga kohtuasjas Bankers Trust Company vastu. Kui kohtunik langetab eestlastele soodsa otsuse, võib Ühispank juba lähiajal tagasi saada kurikuulsad kümme miljonit dollarit, mis seitse aastat tagasi Eesti Panga juhtide ning endise Viru ärika koostöös kaduma läksid, kirjutab Eesti Ekspress.

Vandeadvokaat Jaak Kirikal Ühispanka kaitsvast Tark Co büroost ütleb, et Ühispank soovib saada nö kiirotsust, mis langetatakse üksnes kohtunikule esitatud dokumentaalsete tõendite alusel. Kui otsus tuleb teistsugune, algab tüüpiline kohtuprotsess, mis eeldab juristide vaidlusi ja tunnistajate sõidutamist ookeani taha.

New Yorgis ajab Ühispanga eest asju Tark Co koostööpartner Ameerikast. Sama büroo, kes kaitses edukalt Eesti Panga presidenti Vahur Krafti Innovatsioonipanga omaniku Alex Genini rünnakute eest.

Kui Bankers Trust eestlastele raha välja maksab, peavad jänkid ise pettureid taga ajama.

Mullu suvel üritas New Yorgi kohtunik käivitada lepitamisprotsessi, mis päädinuks kohtuvälise kokkuleppe ja tõenäoliselt 10 miljonist dollarist väiksema summa tagastamisega. See ettepanek ei viinud kuhugi.

?veitsi afääri lõppemisel saab Ühispank ligi 165 miljonit krooni erakorralist kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing