Kolm suurt lehte mullu kasumis

Peep Sooman 19. jaanuar 2001, 00:00

SL Õhtulehte välja andev AS SL Õhtuleht teenis esimese tegutsemispoolaastaga planeeritud 2 miljoni kroonise kahjumi asemel 2,3 miljonit krooni kasumit. Ettevõtte juhatuse esimees Priit Leito ütles, et Õhtulehe ja Sõnumilehe ühendamisel juulis sündinud lehel on läinud üle ootuste hästi.

Firma mulluse kuue viimase kuu käive oli 39 miljonit krooni, tänavu prognoositakse 77 miljoni kroonist käivet ja 4 miljoni kroonist kasumit.

SL Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg tõdes, et leht tuli ühinemisest auga välja. Tänu ühinemisele on leht muutunud Eesti suurima tiraa?iga ajaleheks. Trükiarv küünib 70 000 eksemplarini. SL Õhtulehe eelkäijate, kokku ligi 30 mln kroonise aastakahjumiga hiilanud Sõnumilehe ja Õhtulehe kahjud kustutasid omanikud möödunud aasta suvel.

Nädalalehte Eesti Ekspress välja andva ASi Eesti Ekspressi Kirjastus eelmise aasta kasum oli 70,5 miljoni kroonise käibe juures üle 8,5 miljoni krooni, kinnitas ettevõtte peadirektor Viljar Ots.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Aavo Kokk sõnas, et aasta möödus edukalt. ?Sisu poolest on tegu tõusutrendiga,? lisas Kokk.

Äripäeva Kirjastuse 2000. aasta esialgne auditeerimata puhaskasum oli 10,2 mln krooni, mis on ligi kuus korda enam kui 1999. aastal. Võrreldes 1999. aasta tulumaksueelse kasumiga oli kasv 4,3 korda. Kirjastuse kasum oli 1999. aastal 1,7 mln krooni pärast tulumaksu maksmist. Kirjastuse netokäive oli mullu 91,3 mln krooni, võrreldes ülemöödunud aastaga kasvas käive 21,6%.

Kahjumiga tegutseva Eesti Päevalehe peadirektori Hando Sinisalu sõnul plaanitakse selle aasta tegevuskasumiks põhilehe puhul 0 krooni ja Linnalehel umbes pool miljonit krooni.

Eelmise aasta kahjumit Sinisalu ei soostunud avaldama. ?Teavitame sellest veebruari lõpus/märtsi alguses,? lausus ta. Samal ajal avaldab Sinisalu ka, kas Eesti Päevaleht jäi mõnel eelmise aasta kuul kasumisse.

ASi Eesti Päevaleht mullune netokäive oli 87 miljonit krooni, ajalehe tiraa? on umbes 41 000 eksemplari.

Ajalehe Postimees juhtkond ei soovinud tulemusi kommenteerida, sest Postimehe omanik, Norra meediakontsern Schiebsted on noteeritud börsil ning enne tuleb andmed seal avaldada. Anonüümsete allikate sõnul jääb Postimees vähemalt paari miljoniga kahjumisse.

Maalehe vastutavalt väljaandjalt ei õnnestunud eile kommentaari saada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing